Lokaltidningen köper Papperstidningen

"Ska behålla det lokala perspektivet"

LANDSKRONA/SVALÖV. Skånes största gratistidning fortsätter att växa. Från och med den 5 mars är Papperstidningen i Landskrona en del av Lokaltidningen AB.

Av
Marek Stefaniak

– Vi har beundrat det arbete som har gjorts på Papperstidningen, som på många sätt har levt upp till de mål vi själva har. Därför har det inte varit ett svårt beslut att säga ja tack till ett köp när möjligheten väl uppstod, säger Jan Halling, vd på Lokaltidningen AB.

Papperstidningen publiceras varje onsdag i två utgåvor i Landskrona och Svalövs kommun. Upplagan är på 30 000 exemplar. Tidningen grundades för två år sedan och har främst drivits av tidigare medarbetare vid Lokaltidningen tillsammans med lokala investerare.

Carl-Gustav Trolle, som basar över Papperstidningen, är glad över att återvända till sina gamla kollegor.

– Vi är många medarbetare som har jobbat på Lokaltidningen under flera år tidigare, och vi ser fram emot att återse våra gamla kollegor och dra nytta av de många möjligheter som uppstår i och med detta samgående. Bättre IT, ökade digitala möjligheter, stark inköpskraft och backup på alla positioner. Målet är nu, precis som förr, att publicera slagkraftiga publikationer i Landskrona, där de flesta av oss har våra rötter.

Lokaltidningen har sedan tidigare en helgtidning i samma utgivningsområde medan Papperstidningen ges ut på onsdagar.

– Vi fortsätter nu med både onsdags- och helgutgivning. Båda våra utgivningar kommer styras av Papperstidningens nuvarande ledning i Landskrona från våra lokaler på Enoch Thulinsgatan, eftersom vi ska behålla det lokala perspektivet. Samtidigt ger det nya möjligheter att satsa digitalt tillsammans, säger Jan Halling.

Med förvärvet växer Lokaltidningens upplaga till drygt 660 000 exemplar per vecka, med total täckning av Skåne och delar av östra Götaland. Med ett läsartal

Publicerad 07 March 2018 14:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen