Fyra pojkar misstänkta för gruppvåldtäkt

Övergreppet skedde i lokal

MALMÖ. Fyra tonårspojkar sitter frihetsberövade misstänkta för en gruppvåldtäkt på Lindängen i Malmö.

Två 15-åringar och två 16-åringar frihetsberövades på tisdagen. Offret ska vara en kvinna över 18 år.

– Pojkarna misstänks för grov våldtäkt. Övergreppet ska ha ägt rum i en lokal i ett flerbostadshus någon gång under natten mellan fredag och lördag, den 2-3 februari. De anhölls under tisdagen mellan klockan 11 och 15, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Polisen har även fört samtal med två unga pojkar som är under 15 år och därför inte straffmyndiga.

– Det går inte att delge de misstanke om någonting, men vi misstänker att de varit på brottsplatsen vid det aktuella tillfället. Pojkarna har efter förhör överlämnats till sina föräldrar och socialen är inkopplade, säger Nils Norling.

Åklagare har begärt hos tingsrätten att en så kallad 31 § LUL-utredning, enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare, ska göras gällande de två unga pojkarna.

Under söndagen anmäldes att en kvinna över 18 hade utsatts för en våldtäkt. Omedelbart inleddes ett omfattande polisarbete vilket ledde till gripande av sex pojkar. Fyra av dessa har nu anhållits misstänka för grov våldtäkt.

Har pojkarna och kvinnan någon slags relation till varandra?

– Händelsen ska ha föregåtts av någon form av kontakt mellan kvinnan och de misstänkta, men jag vill inte gå in på om de känner varandra sedan tidigare.

Misstänks de anhållna för andra våldtäkter?

– De är misstänkta för ett fall av grov våldtäkt, det som inträdde i helgen. Vi ser ingen koppling till något annat ärende av grov våldtäkt och när det gäller den senaste tidens våldtäktsfall i Malmö ser vi inga kopplingar alls mellan händelserna.

Polisen har säkrat tekniska fynd och gjort en del beslag som ska analyseras. Polisen är förtegen med vad för slags fynd eller beslag som gjorts. Fler förhör kommer också att hållas med både kvinnan och de misstänkta.

Publicerad 07 March 2018 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen