16 tafsare utslängda från krog under en enda helg

Le Cardinal i Helsingborg tar hårdare tag mot tafsandet

HELSINGBORG. Hela 16 unga män har under den gågna helgen blivit avvisade från Helsingborgskrogen Le Cardinal.

– I fortsättningen kommer vi att polisanmäla alla som ofredar tjejer – även om tjejen inte vill göra en anmälan, säger delägaren Glenn Stjernström till Helsingborgs Dagblad.

Av
Felix Alnemark

Enligt Glenn Stjernström har förekomsten av sexuella ofredanden på Le Cardinal ökat de senaste tre åren. Det rapporterar hd.se. I fredags och lördags kastades 16 personer ut av ordningsvakter.

– Det handlar om tafsande bakifrån på rumpan. En tjej kan bli omringad av tre fyra killar på dansgolvet. Någon eller några tafsar i skydd av de övriga, säger Glenn Stjernström.

Han berättar att det ofta är ett problem att kvinnorna inte vill göra polisanmälan.

– De är i regel nöjda med att förövaren blir utslängd. Ingen vill sitta sitta och göra en polisanmälan, kanske vänta på polisen och till slut gå igenom en rättegång. Dessutom vågar folk inte vittna, säger Glenn Stjernström.

Enligt Stjernström kommer krogen jobba hårt med frågan. De vill att gäster uppmärksamamr personalen om sexuella ofredanden förekommer.

– I fortsättningen kommer vi att polisanmäla alla som ofredar tjejer – även om tjejen inte vill göra en anmälan, säger Glenn Stjernström.

Publicerad 06 March 2018 08:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen