Snacka om änglavakt – var sekunder från frontalkrock

"Plötsligt var den bara där i full fart"

HÖÖR. 66-årige Kåre Sjöholms resa från Höör till Eslöv under torsdagen hade kunnat bli hans sista. När en mötande bilist bestämde sig för att köra om i en backe med skymd sikt hade han bara millisekunder på sig att väja.

– I dag är jag bara glad och tacksam över att vara vid liv säger han.

Det var vid middagstid i torsdags som Kåre Sjöholm begav sig från sitt hem i Höör för att köra in mot Eslöv.

I backen upp mot Maglesäte på väg 13 höll Kåre en hastighet på 82 kilometer i timmen. Vägbanan var torr och fin och han hade inte en tanke på att det skulle vara några problem.

På bara några sekunder ändrades dock situationen.

– När jag kom upp i backen såg jag plötsligt hur en personbil var i färd att köra om långtradaren som kom i motsatt körfält. Den kom i hög hastighet mot mig och jag kunde först inte registrera vad som hände. Jag kände ingen skräck, utan tänkte bara va fan är det som händer.

Som av en reflex lyckades Kåre i sista stund styra ner i diket. Samtidigt svängde den mötande bilen tvärt in framför lastbilen.

– ABS:en kickade in och bromsarna bara tuggade. Framför min näthinna projicerades i det ögonblicket minnesbilder från en olycka jag blivit vittne till för många år sedan. Innan detta hände hade jag inte tänkt på det alls, men nu har bilderna återkommit till mig flera gånger.

När Kåre kom hem gick han igenom händelseförloppet och såg även att bilens GPS fångat alltihop på film.

– Det rörde sig bara om millisekunder. Man inser då hur skör gränsen mellan liv och död är, säger han.

Efter händelsen har Kåre publicerat bilder och berättat om det inträffade byn lokala Facebooksida för att varna hur snabbt olyckan kan vara framme. Han vill även här passa på att skicka en uppmaning till sina medtrafikanter.

– Tänk efter före och gör inte omkörningar om ni inte har helt fri sikt.

Foto.Privat

Publicerad 05 March 2018 13:45

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen