MFF vidare i cupen – ställs mot IFK Göteborg

Helsingborgs IF vann men förgäves

MALMÖ/HELSINGBORG. Malmö FF besegrade BP i gruppfinal med 3–1 och tog sig obesegrade vidare i Svenska cupen. Där föll lotten på IFK Göteborg.

Av
Andreas Holm

– Det finns så mycket historik och tradition i en sådan match. Vi har en bra möjlighet att gå vidare, men det hade jag sagt vilket motstånd vi än fått, säger MFF-tränaren Magnus Pehrson till Sydsvenskan.

Malmö FF var ett av fyra lag som gick obesegrat genom gruppspelet och får därmed hemmafördel. Kvartsfinalen spelas på Malmö ip någon gång mellan den 10–13 mars. I en eventuell semifinal möter vi vinnaren mellan Östersunds FK och GAIS den 17 eller 18 mars.

Helsingborgs IF var ytterst nära att ta sig vidare. Efter två kryss krävdes att Örebro-IFK Norrköping, som låg två poäng före, slutade oavgjort, medan HIF skulle vinna stort. Superettanlaget gjorde sitt, vann med 3–0 över Tvååkers IF, men tyvärr förgäves.

Örebro knep gruppvinsten efter 2–2 mot IFK Göteborg. Hade HIF fått in en fjärde boll i nätmaskorna hade det varit två skånska lag i kvartsfinal.

– Det var en riktigt bra match av oss, men vi har så klart också en dålig känsla eftersom vi bara behövde ett mål till. Men vi måste vara nöjda med hur vi spelade, allt är inte dåligt, säger HIF:s Andri Runar Bjarnason till Helsingborgs Dagblad.

TFF vann sin sista gruppspelsmatch mot Åtvidabergs FF men kunde med sina fyra poäng inte hämta in på Östersunds SK som vann sina samtliga matcher och slutade på nio poäng.

Publicerad 05 March 2018 03:22

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen