Bildextra: Snön bjöd på utförsåkning i Ales stenar

”Häftigaste upplevelsen”

ALES STENAR. För skidälskarna Dennis och Mattias bjöd söndagen på en extra ordinär upplevelse. I drivorna som bildats under de senaste dagarnas oväder på Österlen har en utförsbacke bildats vid Ales stenar.

– Det kanske inte var den bästa backen, men snön var bra och upplevelsen något av det häftigaste man kan vara med om, säger Dennis Melin, som stod bakom kameran när kompisen och kollegan Christoffer Persson kastade sig ner mot havet.

–Jag ångrar lite att inte jag också tog ett åk, man vet ju inte när man får chansen igen, säger han.

Till vardags arbetar killarna i en skid- och vintersportsbutik på Limhamn. Idén till att åka slalom med utgångspunkt från den gamla skeppssättningen fick de efter att ha inspirerats av kompisar i Stockholm som åkte slalom mitt i stan.

– Vi ville visa att även vi kunde få några fina åk här nere i söder.

Via en livekamera som är uppsatt i Kåseberga såg de hur vinddrivorna skapat en bra miljö för skidåkning i slänten ner mot havet.

– Vi var lite rädda att vi skulle komma för sent, men man får ta chansen när man hittar snö här. Så vi åkte dit och det var verkligen häftigt.

Att dessutom få vara helt ensamma i backen är inget som skidentusiasterna är vana vid.

– Vi var ganska ensamma om det. Det var ett par andra uppe och tittade på stenarna, men de undrade nog mest vad vi höll på med, säger Dennis Melin.

Foto. Dennis Melin

Foto. Dennis Melin

Foto. Dennis Melin

Foto. Dennis Melin

Publicerad 05 March 2018 11:03

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen