Nu avgörs det: Vilka tar sig vidare till slutspel i Svenska cupen?

Kryss räcker för MFF medan HIF måste gå för storvinst

MALMÖ/HELSINGBORG. I dag avgörs vilka lag som tar sig vidare från gruppspelet i Svenska cupen. Helsingborgs IF har en liten chans att nå kvartsfinal.

Samtidigt som klubben meddelar att den går fyra miljoner back laddar HIF för cupmatch hemma mot Tvååkers IF, som tränas av HIF-ikonen Mattias Lindström, cupmästare med HIF 2010 och 2011.

– Jag räknar med en Lindström i full rock n roll, säger HIF-tränaren Per-Ola Ljung i en intervju på HIF:s hemsida.

Örebro och IFK Norrköping har bäst läge. Båda lagen har fyra poäng, medan HIF har två, efter två sena baklängesmål mot både Norrköping och Örebro.

– Stundtals tappade vi bollen alldeles för lätt och gjorde en del misstag. Vi har tidigare tryck på modet, att vara i fejset på motståndaren och våga ställa frågor. Det är något vi ska fortsätta med men nu ska vi visa mer respekt, säger Ljung som menar att laget inte ska gå in alltför lätt mentalt mot division 1-laget.

HIF har två poäng upp till toppduon. Det finns en liten chans att avancera. Genom att Örebro-Norrköping kryssar medan HIF slår Tvååkers IF med minst tre bollar. Nyförvärvet Mohammed Abubakari förväntas göra debut.

– Han blir en viktig pjäs för oss. En spelare som kan påverka spelet i alla riktningar, säger Per-Ola Ljung till HIF.se

Avspark klockan 16 på Olympiafältet, plan 10.

Någon vidare snö har det inte blivit i Helsingborg. I Malmö däremot snöar det för fullt. Men det ska inte föreligga någon risk att matchen ställs in.

– Skulle det bli mycket snö har vi folk beredda. Vi håller Ip frostfri i botten och kan salta med viss försiktighet. Vi kan inte värma ytan. Det är teoretiskt och praktiskt omöjligt, det skulle krävas ånga av typ bastuvärme. Den är spelbar på söndag, säger Fritid Malmös enhetschef på stadionområdet, Håkan Zetterstrand till Sydsvenskan.

Malmö FF spelade cupfinal senast 2016. På söndag vankas gruppspelsfinal mot BP på ett förmodat snötäckt Malmö ip. En plats till kvartsfinal står på spel.

Tack vare Carlos Strandbergs 3–0 mot Gefle räcker oavgjort för att de regerande svenska mästarna ska ta sig vidare. Men BP kommer till Malmö, som liksom hemmalaget, har två vinster i gruppspelet. Matchen sparkas igång klockan 17 på söndag. MFF som vunnit fjorton cupguld, föll i final mot Häcken 2016, och har inte fått lyfta bucklan sedan 1989.

Publicerad 03 March 2018 06:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen