Mördade mannen knyts till sexköp – misstänkt släppt

”Är bekant med de tidigare misstänkta”

MALMÖ. Mannen hittades livlös vid en skola och avled kort därpå. Tre personer är misstänkta för inblandning i mordet, som enligt åklagaren kan kopplas till sexhandel.

De två kvinnor som den 20 februari häktades misstänkta för att ligga bakom mordet på den 30-årige mannen som hittades livlös under en lyktstolpe på Nydalaskolan den 28 december i fjol, har släppts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår dock.

– De är misstänkta på den lägre misstankegraden och vi har inte kunnat höja denna den gångna veckan. Det är därför de släpps. Men vi har mer teknisk bevisning att analysera, säger Åklagare Thorbjörn Sjöberg.

I samband med att kvinnorna släpptes anhölls istället en man i 40-årsåldern misstänkt för mordet. Under fredagen beslutade dock åklagaren att släppa mannen på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår dock.

Mannen har enligt åklagaren kopplingar till de tidigare häktade kvinnorna och av allt att döma kan mordet kopplas till sexköp.

– Den mördade var inte kvinnornas kusin direkt och de sista spår vi har från offret leder oss till just sexköp, säger Thorbjörn Sjöberg.

Den mördade mannen, som uppges vara rumänsk medborgare med arbetstillstånd i Sverige ska ha bragts om livet genom ett knivhugg. Huruvida han blivit stucken på platsen där han hittades är dock oklart.

– Han kan själv ha rört sig en bit eller flyttats. Det är oklart.

Det som lett fram till de misstänkta är tekniska spår som kunnat säkrats på brottsplatsen. I övrigt är polisen angelägen om att komma i kontakt med vittnen från den aktuella kvällen.

– Mordet skedde relativt tidigt, runt midnatt, så man tycker att någon borde ha varit ute och sett något, säger Thorbjörn Sjöberg, som uppmanar alla som kan ha gjort relevanta iakttagelser att kontakta polisen på 11414.

Den mördade mannen ska inte haft några kända kopplingar till grov kriminalitet och är inte känd av polisen sedan tidigare.

Publicerad 02 March 2018 09:24

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen