Trotsade snökaoset – Björn tog skidorna till jobbet

"Det är sällan man får chansen"

YSTAD. Det gäller att passa på när tillfälle ges. Medan trafikanter fick ställa bilen hemma på grund av det kraftiga snöfallet dammade Ystadsbon Björn Hindborg av sina skidor och stakade sig mot jobbet.

– Det gick ju inte att motstå och det är sällan man får chansen att kunna ta skidorna till jobbet, säger Björn Hindborg, som passade på att njuta av vintervädret.

Vid sjutiden på onsdagen lämnade han fru och barn i huset för att ta de två kilometerna till jobbet på kommunhuset i Ystad. Inte sedan 2009 hade Björn stått på ett par längdskidor. Även då spände han fast skidorna och tog sig till sitt dåvarande jobb.

– Färden gick förvånansvärt bra. På sina ställe var det lite segt men det gick. Det var lite tuffare att ta sig hem, då var det mer snö och mer trafik, säger Björn som under torsdagen valde att ta bilen till jobbet istället.

Björns färd fångades på film av lokala handelsnätverket Handla i Ystad och under gårdagen efterlyste Lokaltidningen vem som tog skidturen. Nu har vi svaret.

– Det var ju inte meningen att allt skulle få sådan uppståndelse, men det är bara kul, säger Björn.

Såg du till att valla skidorna ordentligt innan färden?

– Nej, du. Skidorna har inte vallats sedan 2008 och det märktes. Men nu har jag fått erbjudande om gratis vallning av en lokal sportbutik och en blomsteraffär belönade mig med en krans för min åkning igår.

Under kvällen väntas mer snö falla när Kung Bore lägger ett nytt vitt täcke över stora delar av Skåne. I Ystad kan det mycket väl bli chans till att se en skidåkare på gatorna igen.

– Det är inte omöjligt. Lite sugen är man allt och det kan nog bli en tur till innan all snö försvinner, säger Björn Hindborg med ett skratt.

Publicerad 01 March 2018 15:35

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen