Ny attack mot polisbil: "Väldigt allvarligt"

Polisen ökar närvaron och vädjar om tips

KÄVLINGE.

Ännu en attack inträffade på onsdagskvällen mot en polisbil i Kävlinge.

– Bilarna kan köra i diket eller krocka med andra fordon. I förlängningen kan det bli väldigt allvarligt, säger kommunpolis Michael Rydberg.

Av
Magnus Wahlström

På onsdagskvällen inträffade ytterligare en attack mot en polisbil i Kävlinge. Den här gången kastades ett okänt föremål från en bro längs väg 104/108 och träffade en radiobil som färdades i östlig riktning. Från samma bro kastades frusna citroner på bilar för några veckor sedan.

– Vad jag känner till har kollegorna i bilen inte skadats. Bilen träffades på taket och skadorna på den är oklara, säger Michael Rydberg.

För några veckor sedan fick en polisbil ett 15 kilo tungt föremål på biltaket. Föraren lider enligt Michael Rydberg fortfarande av sviterna från en whiplashskada. Framöver kommer polisen och kommunen att öka närvaron på platsen för att försöka få bukt med problemet.

– Vi är även mycket tacksamma för information och tips från folk som sett eller hört något. Attackerna har skett vid ungefär samma tidpunkt och på samma plats, säger han och tillägger:

– Det kan bli en mycket allvarlig olycka om det fortsätter. Personerna som gör det här måste inse vad de faktiskt kan ställa till med.

Kastattackerna har riktats mot såväl polispatruller som vanliga bilister. Huruvida kastarna har någon särskild måltavla är för närvarande oklart.

– Jag vet inte om det är riktat mot oss. Men det är lika illa om det är mot polis eller allmänhet, avslutar Michael Rydberg.

Publicerad 01 March 2018 14:03

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen