Tv-profilen ger sig ut på turné

SJÖRUP. Tobbe Larsson, känd från bland annat SVT-programmet Ponnyakuten, är ständigt på språng. I mars ger han sig ut på Sverigeturné med sin frihetsdressyr.

Av
Hannes Tobiasson

Med bas på hästgården i Sjörup åker Tobbe Larsson långväga till tävlingar. På senare år spenderar han mycket av sin tid i Förenade Arabemiraten, där flera tv-program också har spelats in.

I Sverige är han inte minst känd från sin medverkan i SVT-programmet Ponnyakuten, där han är huvudtränare på ett ridläger där unga ryttare får hjälp med problem de har med sina hästar.

I mitten av mars börjar han turnera med sin jubileumsshow eftersom hästen Nicke fyller 20 år. I showen guidas besökarna genom hästarnas individuella förmågor. Tobbe Larsson har tidigare hållit liknande shower i så kallad frihetsdressyr, då hästen själv utför steg och rörelser på kommando från sin förare.

– Frihetsträning är så väldigt speciellt. Tydlig kommunikation mellan människor och hästar. Jag ser fram emot att få ta med mig hästarna och bege oss ut på jubileumsturné, underbart, så roligt, säger Tobbe Larsson.

Tio shower med Tobbe Larsson och Nicke och hans vänner hålls från och med den 16 mars och som avslutas hemma på Sjörup Prästgård, den 28 juli.

Showen

16 mars Gislaved-Anderstorps Ridklubb

17 mars Marks Ridklubb, Örby

21 mars Sigtuna Ridskola

23 mars Skärgårdens Rid & Friskvårdscenter i Gustavsberg

24 mars Gävle Ponnyklubb

25 mars Leksands Ridklubb

5 maj Markaryds Ryttarförening

6 maj Långasjö Hästsportklubb

17 juni Sjörup Prästgård Ystad

28 juli Sjörup Prästgård Ystad

Publicerad 24 February 2018 04:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen