40-åring misstänks för förberedelse till narkotikaodling

"Vi anträffade en del intressanta saker"

MALMÖ. Polispatrullen misstänkte att mannen i 40-årsåldern var påverkad av någon form av narkotika. När misstankarna bekräftades genomfördes en husrannsakan i mannens bostad. Där hittades både utrustning för odling av narkotika och olagliga fyrverkeripjäser.

Av
Andreas Holm

Det var vid 15-tiden på torsdagen som polisen stoppade mannen i östra delarna av stadsdelen Söderkulla. Mannen visade uppenbara tecken på att vara narkotikapåverkad. Därför togs beslut om husrannsakan i mannens bostad på Docentgatan.

– Där anträffade vi en del intressant saker. Dels utrustning som används till odling av narkotiska växter och dels större fyrverkeripjäser som är licenspliktigade, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Av den mängd utrustning som beslagtogs misstänker polisen att särskilt stora mängder narkotika kunde ha framställts. Därför misstänks mannen i 40-årsåldern för förberedelse till grov framställan av narkotika. Då han även saknade tillstånd för fyrverkeripjäserna misstänks han för brott mot lagen av explosiva varor.

Publicerad 23 February 2018 15:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen