Nytt OS-silver: Skidskyttedamerna tvåa i stafetten

Samtidigt säkrade lag Edin medalj i curlingtävlingen

PYEONGCHANG. Bom, bom, bom. Det såg ut som det var kört när damernas stafett i skidskytte avgjordes. Men svenskorna hämtade upp och guldhjälten Hanna Öberg såg till att föra laget till OS-silver.

– Det är helt galet. Vilken vändning, säger kommentatorn Roberto Vacchi i Kanal 5.

Det snöade rejält och bjöds på kraftiga vindbyar. Flera skidskyttar fick problem under stafetten. Både Linn Persson och Mona Brorsson fick det tufft, där bland andra Linn Persson bommade fyra skott och fick utnyttja lagets extraskott för att undvika straffrunda. Tack vare Anna Magnussons starka tredjesträcka, där hon klarade sig undan straffrundor i skyttet, lämnade hon över till Hanna Öberg som då låg strax minuten efter täten.

Guldmedaljören från skidskyttet över 15 kilometersdistansen gjorde inte bort sig. Samtidigt som flera skyttar bommade såg Öberg till att skjuta felfritt i både liggande och stående skytte. I slutet spurtade hon förbi fransyskan Anais Bescond och knep silver till Sverige.

– Jag kände att allt var möjligt när jag gick in på min sträcka. Och det känns så himla kul för mig som redan har en medalj att på riktigt få dela den här upplevelsen med de här tjejerna, säger Hanna Öberg till Kanal 5.

Guldet vanns av Vitryssland. Sveriges medalj var den tionde medaljen hittills i årets OS.

Samtidigt kan en elfte medalj räknas in i skörden. Detta efter att curlingherrarna slog Schweiz i semifinal med 9-3. Ett Schweiz som Sverige hade svårt med i gruppspelet där man föll med 3-10. Revanschen kunde inte kommit på ett lägligare sätt. Nu ställs lag Edin, som första svenska herrlag i en OS-final, mot vinnaren i mötet mellan Kanada och USA. Finalen spelas på lördag klockan 07:35 svensk tid.

Publicerad 22 February 2018 12:38

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen