Två kvinnor häktade för mord på 30-åring

Hittades livlös vid skola

MALMÖ. Två kvinnor, 37 och 50 år gamla, är häktade på sannolika skäl misstänkta för mord eller anstiftan till mord. Detta efter att en man i 30-årsåldern hittats livlös vid Nydalaskolan i slutet av december.

Det var natten till den 28 december som mannen, som var rumänsk medborgare, hittades livlös på Kollegiegatan. Han hade utsatts för grovt yttre våld och avled senare på sjukhus.

– Han ska ha blivit knivmördad, men om det skett vid skolan eller om han flyttats dit efteråt är oklart, säger åklagare Thorbjörn Sjöberg, som har fram tills torsdag på sig att begära de båda kvinnorna häktade.

Kvinnorna är misstänkta på den högre misstankegraden.

– De är på sannolika skäl misstänkta för mord eller anstiftan till mord, det vill säga att de förmått någon annan att utföra dådet, berättar Thorbjörn Sjöberg.

Enligt åklagaren ska mannen haft kontakt med åtminstone en av kvinnorna innan tidpunkten för mordet.

– De är inte släkt, men 30-åringen ska ha träffat den ena kvinnan tidigare, säger han.

Kvinnorna nekar till anklagelserna och har vägrat att svara på frågor utan en försvarare närvarande.

– De har därför inte kunnat höras, men ett förhör är planerat i eftermiddag.

Det som lett fram till de båda misstänkta är tekniska spår som kunnat säkrats på brottsplatsen. I övrigt är polisen angelägen om att komma i kontakt med vittnen från den aktuella kvällen.

– Mordet skedde relativt tidigt, runt midnatt, så man tycker att någon borde ha varit ute och sett något, säger Thorbjörn Sjöberg, som uppmanar alla som kan ha gjort relevanta iakttagelser att kontakta polisen på 11414.

Den mördade mannen ska inte haft några kända kopplingar till grov kriminalitet och är inte känd av polisen sedan tidigare.

Publicerad 20 February 2018 07:20

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen