Rattfull tjuv voltade med bil rakt in i trädgård

Två män misstänks för flera brott

ALLERUM. Två män greps av polisen efter att ha kört rakt in i en trädgård. I bilen hittades misstänkts stöldgods, samtidigt som föraren visade uppenbara tecken på att vara påverkad av både alkohol och droger. Nu misstänks två personer, en man i 60-årsåldern och en man i 40-årsåldern för en rad brott.

Det var i lördagsförmiddag som SOS Alarm larmades om en singelolycka på Jonstorpsvägen i Allerum. En bil hade av oklar anledning voltat rakt in i en trädgård och förstört stora delar av en häck. I bilen befann sig två personer, men enligt uppgifter från polisen avvek en av personerna, för att sedan ångra sig och vända tillbaka.

– När polispatrullen kom till platsen fattades genast misstankar om rattfylleri. När bilen kort efteråt undersöktes hittades stöldgods i form av en del koppar, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne.

Under kroppsvisitation av männen hittade polisen en kniv på den yngre av männen, född 1974. Han misstänks för brott mot knivlagen. Den äldre mannen som är född 1955, var den som körde bilen och misstänks även för rattfylleri under påverkan av både alkohol och droger, vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott och olovlig körning. Båda männen misstänks också för stöld.

– Inga personer skadades i samband med olyckan. Männen släpptes efter förhör, berättar Åsa Emanuelsson.

Publicerad 19 February 2018 11:15

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen