Maja, 14, gjorde illustrationer till ”Bron”

”Fantastiskt kul”

LUND. När 14-åriga Maja Stenstam från Lund fick frågan om hon inte kunde teckna illustrationer till tv-serien ”Bron” var svaret självklart ja. Nu känner alla till hennes bilder från ”Astrids” klippbok.

– Fantastiskt kul, säger Maja.

När sista avsnittet av ”Bron” sändes under söndagskvällen satt cirka en miljon svenska och danska tv-tittare bänkade i soffan. Så även 14-åriga Maja som varit med och bidragit till seriens sista säsong, vilket även Kvällsposten skrivit om.

– Jag visste inte ens vad ”Bron” var när jag fick frågan, men nu har jag sett hela fjärde säsongen med mina föräldrar. Den är fantastiskt bra. Danska har aldrig låtit så fint. Nu ska jag se resterande säsonger på Netflix, säger hon.

Det var i samband med att karaktären ”Astrid visade” upp sin klippbok för sin vän ”Christopher” i avsnitt tre som vi för första gången fick ta del av Majas illustrationer.

– Jag ombads att teckna upp olika karaktärer, kläder och backstorys som Astrid skulle klä ut sig till, berättar Maja, som fick det ärofyllda uppdraget efter att hennes föräldrar publicerat några av hennes verk på Facebook.

– Produktionsdesignern kontaktade min pappa som frågade mig. Självklart sa jag ja, säger hon.

Maja har tecknat så länge hon kan minnas. Det är första gången som hon anlitas som professionell illustratör, men förhoppningsvis inte sista.

– Teckna kommer jag nog göra hela livet. Det är så kul. Och jag hoppas att få fler uppdrag framöver, även om det kanske inte blir det enda jag gör, säger hon.

Publicerad 19 February 2018 09:08

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen