Peter Madsen hade mordplan – berättade för älskarinna via sms

Åklagaren bekräftar: ”Konversationen finns”

KÖPENHAMN. Mordåtalade Peter Madsen planerade mordet på Kim Wall i ubåten Nautilus den 10 augusti. Enligt en kvinna som pekas ut som Madsens älskarinna ska han bara några dagar innan mordet ägde rum skickat sms med detaljerade beskrivningar över hur han ville utföra ett mord ombord på ubåten.

Det är en av Kims väninnor, journalisten May Jeong, som skriver om de nya uppgifterna i tidningen Wired.

I artikeln, som även Kvällsposten tagit del av, beskriver May Jeong hur hon träffar kvinnan i Köpenhamn och hur hon är djupt ångerfull över att hon inte tog konversationen på allvar.

– Det började som ett skämt", säger hon.

– Han säger att han har en mördarplan redo i ubåten, och jag svarar honom att jag inte är rädd för det, "du måste vara mer hotfull". Han pratar om verktygen han vill använda och jag svarar "Oh, det är inte hotfullt nog", berättar älskarinnan i artikeln.

Enligt Kvällsposten bekräftar åklagare Jakob Buch-Jepsen att sms-konversationen finns och att den är en del av utredningen.

– Precis som det framgår av artikeln i Wired har det här materialet lämnats över till polisen, men jag vill samtidigt inte kommentera innehållet säger Jakob Buch-Jepsen, till tidningen.

Publicerad 17 February 2018 07:11

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen