Sandra vill förnya konkurrensdrabbad städbransch

"Det har varit tuffa men roliga år"

UNG FÖRETAGARE. När Sandra Hadi startade städföretag som 22-åring var det med stora ambitioner – att modernisera branschen och hitta nya smarta lösningar. Åtta år senare har hon kommit en bra bit på vägen.

Av
Anja degerholm

– Det har varit tuffa men roliga år, jag har lärt mig väldigt mycket. Det var inte helt lätt att komma in som ung tjej i städbranschen, men jag hade ett driv och ville skapa något nytt, säger Sandra Hadi, numera 29 år, som driver KS Fönsterputs & Städ AB i Hyllie.

Hennes karriär inom städbranschen började som anställd.

– Jag märkte att branschen på sätt och vis hade fastnat i tiden och att jag hade idéer på lösningar som marknaden inte kunde erbjuda. Framför allt att samla flera olika spetskompetenser som hittills varit spridda på marknaden och modernisera arbetssättet med nya metoder, maskiner och system, berättar Sandra.

Bland annat var hon bland de första som använde sig av bioteknologiska produkter utan kemikalier och en metod för att putsa fönster, fasader och skyltar upp till 18 meter utan lift.

Sedan starten för åtta år sedan har Sandra gått från ensamföretagare till att driva ett företag med 45 anställda. Företaget vänder sig till både företag och privatpersoner.

– Jag har fantastiska medarbetare som verkligen brinner för sitt jobb. Och jag har ett stort stöd från min bror som pushar mig och stöttar mig.

Sandra Hadi är en av de nominerade till Malmö stads näringslivsgala, i kategorin Årets rookie. I nomineringen kan man läsa att Sandra är ”den nya sortens VD och entreprenör, som ser nya möjligheter till utveckling”.

– Det är kul att få ett erkännande. Jag försöker stanna upp och njuta av framgången, men jag är långt ifrån klar. Jag tänker hela tiden på hur saker kan förbättras och min plan är att bli en ledande aktör i branschen, säger Sandra Hadi.

Publicerad 14 February 2018 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen