19-åring åtalas för vansinnesfärd – femåring skadades i krock

Körde mot trafiken i över 100 kilometer i timmen

MALMÖ. En femårig flicka chockades och skadades lätt i samband med en traumatisk händelse i april förra året då hon och hennes föräldrar blev påkörda på väg hem från stan. En 19-årig man kom körande i hög hastighet rakt emot dem och frontalkrocken var ett faktum.

– Allting gick väldigt snabbt. Jag försökte bromsa men trots det blev det en kraftig smäll, berättar pappan i förhör.

Nu åtalas den 19-åriga föraren för grov vårdslöshet i trafik. Enligt åklagaren ska den unge mannen i ”väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet”, som förväntas av en förare. Han ska även ha kört väsentligt fortare än den maximalt tillåtna hastigheten på platsen, vilken var 40 km/h. Detta ska ha bidragit till att han tappade kontrollen över fordonet.

Förutom frontalkrocken med barnfamiljen ska 19-åringen vid olyckstillfället även ha sammanstött med en refug och kolliderat med en personbil som framfördes i samma körriktning men i annan vägbana. Därefter ska mannen ha kört tvärsöver det gräsområde som skiljer färdriktningarna åt, vart på han hamnat i motsatt körriktning och kolliderat med barnfamiljen.

Den femåriga flickan ska i samband med olyckan ha fått en svullen kind, samt blivit chockad. Hon ska dock inte ha behövt läkarvård.

Mannen själv nekar till brott och hävdar att han väjde undan för en kanin.

Händelsen ägde rum den 1 april 2017 vid påfarten till och på Amiralsgatan.

Foto. Polisen

Publicerad 12 February 2018 14:07

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen