Martin Stenmarck om stökig men varm uppväxt

LUND. Räkna med både bråk och kärlek när Martin Stenmarck gästar Lund med föreställningen "Syskonkärlek – räkna med bråk".

Tolv syskon, fyra pappor och en mamma. Där har ni grunden för Martins historia som han kommer till Lund för att berätta i en föreställning.

– Jag behövde övertalas för att göra det här. Vem skulle lyssna tänkte jag, men Kristoffer Appelquist lyckades övertala mig, säger Martin som tillsammans med Kristoffer skrivit manus.

– Jag tror också att min ålder spelade in. Det är sant det som sägs att du ska titta i din närhet när du ska hitta något att berätta om.

Martin har spelat föreställningen under hösten, och nu är det turné som gäller.

– Detta är ingen uppgörelse, utan en varm och kärleksfull redovisning. Vi har inte haft några problem som våld eller droger, bara väldigt stökigt. Jag är också på en plats i livet nu att jag förstår det. Tänk att behöva hålla reda på alla, det måste varit väldigt jobbigt.

Inför föreställningen åkte Martin runt och intervjuade sina syskon. Deras berättelser finns med och det har gjort att Martin har fått lära sig väldigt mycket text.

– Hela hösten gick jag på helspänn och tragglade text, nu känner jag mig tryggare.

Formen på föreställningen, med text och musik har gett Martin mersmak.

– Jag har upptäckt en ny form av artisteri. Jag trivs med att berätta på scen , nästan lika mycket som jag gör med musiken. Det har öppnat upp något och jag är inte främmande för att göra andra föreställningar i framtiden, helt utan musik.

"Syskonkärlek – räkna med bråk" kommer till Lund och Stadsteatern den 23 februari. Efter vårens turnésväng i Sverige kan det bli ännu fler föreställningar.

– Jag kan tänka mig att köra en vända till, vilket är märkligt. Jag brukar vara sjukt dålig på att göra samma sak flera gånger, det är därför jag bara gjort en musikal.

Publicerad 10 February 2018 05:30

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen