Proteinglass gör entré i GBs sortiment

Utlovar skuldfri glassglädje

SVERIGE. När GB under veckan presenterade årets glassigaste nyheter var den röda tråden inte svår att finna. Med flera ekologiska alternativ varvat med både lågkaloriglass och proteinglass utlovar glassbolaget skuldfri glassglädje utan att tumma på upplevelsen.

– Det är alltid lika roligt att presentera årets glassiga tillskott. I år har vi gjort en djupdykning bland trender och verkligen utmanat oss själva med spännande smakkombinationer i en blandning som bjuder på något för alla, säger Jon Hilander, produktchef för pinnar och strutar på GB Glace.

Ett av de elva nytillskotten i årets sortiment är Breyers glassbar, som med smak av vanilj och karamell under ett överdrag av choklad utlovar en härlig glassupplevelse, trots sin höga proteinhalt och låga socker innehåll. ”Glassen kan avnjutas med gott samvete utan att tumma på den härliga glassupplevelsen” skriver de i beskrivningen.

Utöver proteinglass återfinns i år även flera ekologiska glassar i sortimentet. Solero Organic Juicy Peach, med ”endast sex ingredienser och 59 kalorier”, är en härligt uppfriskande isglass med persikokräm som omsluts av fruktig isglass.

Även klassiska Päronsplitt kommer i ekologiskt format, med riktigt krämig gräddglass som täcks av ett läskande lager päronisglass.

Rocket dyker upp som barnens nya favorit, en färgglad raketformad isglass i tre lager med smak av ananas, apelsin och hallon. Precis som alla GB Glaces barnglassar är Rocket ansvarsfullt utvecklad för barn.

Men allt hälostänk till trots så är det kanske ändå den nya Marabouglassen som väcker störst uppmärksamhet. Ja du läste rätt, Sveriges populäraste chokladkaka blir nu strut.

Marabou Mjölkchokladstrut är en krispig våffla fylld med vaniljglass och små Marabou-chokladbitar som täcks av Marabous karaktäristiska mjölkchoklad.

Här är årets 11 nyheter:

Magnum Chocolate & Hazelnut Praliné. Len hasselnötsglass med en ljuvlig ton av karamell som täcks av 100 procent belgisk Magnum-choklad och karamelliserade hasselnötter. All kakao är hållbart odlad och Rainforest Alliance-certifierad.

Magnum Intense Dark Fyllig och krämig chokladglass som omsluts av ett lyxigt lager mörk Magnum-choklad med 70 procent Rainforest Alliance-certifierad kakao.

Magnum Mint Fyllig och krämig mintglass täckt av ett lyxigt lager Magnum-choklad med sockerkrisp. All kakao är hållbart odlad och Rainforest Alliance-certifierad.

Marabou Mjölkchokladstrut Sveriges populäraste chokladkaka lanseras i en krispig våffla. Härlig vaniljglass med små Marabouchokladbitar doppad i klassisk Marabou mjölkchoklad.

Ben&Jerry’s Peanut Butter Cup ‘Wich Härlig jordnötssmörsglass med Peanut Butter Cups mellan två sega chokladcookies.

Ben&Jerry’s Chocolate Fudge Brownie – Non Dairy En laktos- och mjölkfri minibägare med ljuvlig chokladglass gjord på mandelmjölk och browniebitar från Greyston Bakery i New York.

Hallon Smoothie Dröm En laktosfri vaniljstrut med härlig hallonsorbet av hållbart odlade bär i en klassisk våffla. Sorbeten innehåller hela 25 procent hallon.

Solero Organic Juicy Peach Med endast sex ingredienser och 59 kcal bjuder ekologiska Solero Organic Juicy Peach på en fantastisk glassupplevelse med en kärna av en läcker persikokräm och ett fruktigt isglasstäcke.

Päronsplitt Ekologisk Krämig ekologisk gräddglass täcks av ett läskande lager isglass gjort på ekologisk päronjuice. Beroende på päronskörd kommer det yttre isglasslagret att variera i färg.

Rocket Barnens favorit i år är en färgglad raketformat isglass i tre lager, med smak av ananas, apelsin och hallon. Alla barnglassar i sortimentet uppfyller GB Glaces stränga kriterier baserade på rekommenderat energiintag. Det innebär att alla barnglassar innehåller max 110kcal per glass, max 3g mättat fett och max 20g tillsatt socker per 100g..

Breyers. En glassbar med smak av vanilj och karamell med chokladöverdrag. Den goda och glassiga upplevelsen är dessutom densamma trots hög proteinhalt och låg sockerhalt – helt enkelt skuldfri glassglädje.

Publicerad 08 February 2018 04:30

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen