Ännu en gruppvåldtäkt anmäld i Malmö

Inte av överfallskaraktär

MALMÖ. Ytterligare en misstänkt gruppvåldtäkt har inträffat i Malmö. Enligt uppgift till Aftonbladet har en kvinna blivit drogad och våldtagen av flera män i en lokal på Lindängen.

Av
Magnus Wahlström

Marek Stefaniak

– Ingen är frihetsberövad eller misstänkt i nuläget, säger polisens kommunikatör Nils Norling.

Händelsen polisanmäldes på söndagskvällen, men ska ha inträffat under natten mellan fredag och lördag.

– Spannet för brottstiden är satt från innan midnatt till 8-9 på lördagsmorgonen. Jag vet inte vad det beror på, men det kan vara svårt att precisera närmare, säger Nils Norling.

Enligt Nils Norling är kvinnan över 18 år och gärningspersonerna ska vara fler än två till antalet samt okända för kvinnan sedan tidigare. Det misstänkta brottet ska ha skett i en lokal i ett flerbostadshus på Lindängen.

– Händelsen ska ha föregåtts av någon form av kontakt mellan kvinnan och de misstänkta. Alltså inte av överfallskaraktär, säger Nils Norling.

Han bekräftar vidare att polisen säkrat vissa spår på platsen som skickats till analys. Bland annat ska en så kallad specialsökhund använts för att söka efter sperma.

Utredningsmässigt väntar härnäst ytterligare förhör med kvinnan, sökande efter eventuella vittnen samt koll av övervakningskameror.

– Vi undersöker om det finns övervakningskameror som kan ha fångat någonting av intresse, säger Nils Norling.

Händelsen är den femte misstänkta gruppvåldtäkten i Malmö inom loppet av två månader.

Natten mot onsdagen den 15 november anmälde en kvinna att hon blivit våldtagen i närheten av Södervärns vattentorn. Dagen efter anmälde ytterligare en kvinna att hon blivit våldtagen av flera okända män utanför en festlokal på Segevång.

Ungefär en månad senare anmälde en minderårig flicka att hon blivit våldtagen av flera män på Sofielund, bara några hundra meter från den första våldtäkten.

Natten mot fredagen den 29 december anmäldes ytterligare en gruppvåldtäkt i Malmö, den här gången i området Högaholm.

– I nuläget ser vi inga omedelbara kopplingar till andra utredningar, avslutar Nils Norling.

Publicerad 05 February 2018 03:24

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen