Han blir den första skånske OS-skidåkaren – någonsin

"En otrolig lättnad att bli uttagen"

MALMÖ/PYEONGCHANG. För de flesta skåningar är skidsport knappast ett idrottsligt förstaval. Faktum är att aldrig någonsin har en skånsk skidåkare deltagit i ett OS. Förrän nu.

Av
Magnus Wahlström

– Det är fantastiskt kul. Jag har legat precis på gränsen och möjligheten har varit stor att komma med, så det var en otrolig lättnad att bli uttagen och det är helt fantastiskt kul att få åka dit, säger puckelpiståkaren Felix Elofsson till Svenska Skidförbundets hemsida.

21-årige Felix Elofsson kommer från Malmö och representerar Landskrona Skiclub. Förra veckan meddelade Sveriges Olympiska Kommitté att han blir den tredje puckelpiståkaren i den svenska OS-truppen. Beskedet om att han får åka till Sydkoreas huvudstad Pyeongchang har inte bara varit en dröm, utan även ett uttalat mål för Elofsson.

– OS är störst. Det är det största i hela sporten och det kommer vara det absolut häftigaste jag varit med om. Att få representera Sverige på OS är det som varit målet framför allt den här säsongen men också genom hela karriären så det är helt fantastiskt, säger han till Skidförbundet.

Herrarnas OS-tävlingar i puckelpist inleds den 9 februari med kval klockan 02 svensk tid. Herrarnas final går av stapeln den 12 februari klockan 11.30.

Publicerad 04 February 2018 06:30

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen