Här gifter Petter Stordalen bort sin medarbetare

Chockad brud: ”Han upphör aldrig att förvåna”

HELSINGBORG/STOCKHOLM. För Andréa Buhre i Helsingborg fick veckan ett något oväntat slut. När hon åkte upp till Stockholm på lördagen var det i tron att hon skulle på konferens med sina kollegor. Hennes chef hotellmagnaten Petter Stordalen hade dock andra planer. Under inledningstalet i Tele2 arena riktades plötsligt strålkastarna mot Andréa och bara minuter senare leddes hon fram till altaret där hennes blivande make väntade.

– Jag är fortfarande i chock. Det kommer nog ta ett tag att smälta, säger hon.

Inför Nordic Choice vinterkonferens i Stockholm ombands samtliga medarbetare att spela in en film om sin dröm och skicka till ledningen.

– Min stora dröm är att få gifta mig så jag skickade in en film där jag stod i en kyrka och berättade om mitt drömbröllop, berättar Andréa Buhre som till vardags arbetar på Clarion Grand Hotel i Helsingborg.

– Eftersom jag ser Nordic Choice som min andra familj och då min pappa inte finns med i bilden framförde jag även i filmen att det skulle vara en ära om Petter ville överlämna mig till min make. Jag trodde på sin höjd att jag skulle få ett frieri. Det här var jag inte beredd på, säger hon.

”Han tog min hand och frågade: Litar du på mig?”

Under inledningstalet i Tele2 Arena började ett urval av filmerna som medarbetarna skickat in att spelas upp på storbildsskärmar. Andreas var en av dem.

– Plötsligt riktades strålkastarna mot mig. Sedan kom Petter upp, tog mig i handen och frågade ”litar du på mig?”

I en loge bakom scenen fick Andrea snabbt på sig brudklänning och makeup. Samtidigt spelades en inspelning med hennes sambo Ola upp på storbildsskärmarna tillsammans med bilder på paret.

– Han berättade hur vi träffats och hur vi fått två underbara döttrar ihop. Sedan avslutade han med att säga Andréa, självklart vill jag ha dig till min hustru.

Ett par minuter senare gick den något chockade bruden ledd av Petter Stordalen ner för gången till tonerna av Kents ”Utan dina andetag”. Vid altaret stod den blivande maken och parets två döttrar och väntade.

– Jag kunde inte förstå vad som hände. Det gick så snabbt och plötsligt var jag gift.

Familjen tillsammans med Petter Stordalen efter vigseln.

Familjen tillsammans med Petter Stordalen efter vigseln. Foto: Nadia Frantsen, Nordic Choice Hotels

Efter vigseln firades de nygifta med bubbel på Nordic Choice Globe hotell, en fantastisk bröllopsmiddag på restaurang TAK och en efterföljande bröllopsfest.

– Petter kan han och slutar aldrig att överraska.

Det enda sorgliga i det hela var enligt Andréa att flera kära vänner och familjemedlemmar inte kunde närvara.

– Det hela var ju så hemligt så det gick inte. Men de får kompenseras i efterhand. Vi kanske kör en extra bröllopsfest sommar.

Publicerad 04 February 2018 05:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen