Ungdomsrånare fast – misstänks för flera fall av grovt rån

Har bland annat använt sig av kniv

MALMÖ. Två 16-åriga pojkar och ett par minderåriga flickor misstänks för en rad personrån som ägt rum i Malmö den senaste tiden. Nu är de fast.– Förhoppningsvis blir det lite lugnare framöver, säger Nils Norling, presstalesman för Malmöpolisen.

Den senaste månaden har en rad personrån ägt rum i Malmö. Offren har alla varit unga tonårspojkar som blivit rånade på dyrare märkeskläder.

– Det har varit allt från mössor till jackor, mobiltelefoner och skor, berättar Nils Norling.

– Just personrån är det överlägset vanligaste brottet mot unga män och även det som den målgruppen oroar sig mest över. Förhoppningsvis kan detta gripande leda till att det blir lite lugnare och tryggare i staden framöver, säger Nils Norling.

Ett gäng, även de i tonåren misstänks nu för fyra fall av personrån som ägt rum sedan slutet av december. Vid åtminstone ett av fallen har gärningsmännen hotat sitt offer med kniv.

–En av pojkarna misstänks för att ha varit delaktig i alla fyra rånen. Han är nu häktad. Ytterligare en pojke är misstänkt för två av fallen. Han är delgiven misstanke men är inte frihetsberövad. Två tonårsflickor misstänks även för delaktighet. De är båda under 15 år. Deras föräldrar är informerade och socialtjänsten är underrättad.

Publicerad 02 February 2018 12:33

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen