Rasar mot planer på fängelse: "Kommer jobba för att det inte blir av"

BÖRRINGE/STURUP.

Fyra av de nio potentiella platserna för uppförande av en kriminalvårdsanstalt ligger i närheten av Sturup. Inte uppskattat, enligt Eva Ramel i Börringe.

I förra veckan presenterades nio olika förslag på placering av en kriminalvårdsanstalt i Svedala kommun. Fyra av dem ligger nära Sturup och därmed Börringe.

– Vi är inte intresserade av att få hit något fängelse. Det kan inte bli någon vackers skapelse. Jag tycker att det räcker med att vi har flygplatsen så nära, säger Eva Ramel som tidigare drev Börringekloster och grundade förskolan Börringebarnen.

Hon ser inget positivt alls med att placera anstalten i kommunen.

– Visst är det bra med nya arbetstillfällen. Men det är tråkigt att man inte kan hitta på någonting annat än just ett fängelse, säger Eva Ramel.

Om Svedala kommun och Krimialvården skulle gå vidare med planerna att uppföra anstalten vid Sturup kommer det att möta protester, enligt Eva Ramel.

– Vi kommer att jobba för att det inte ska bli av. Folk är oroliga. De som köpt hus här har inte räknat med att de ska få ett fängelse som granne, säger hon.

Fyra av de potentiella placeringarna ligger nära Sturup och Börringe.

Fyra av de potentiella placeringarna ligger nära Sturup och Börringe. Karta: Svedala kommun

Publicerad 01 February 2018 04:30

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen