MFF-spelare anhållen för ytterligare sexbrott

Beslut om häktning tas under fredagen

MALMÖ. Den MFF-spelare som tidigare varit misstänkt för sexbrott mot barn har nu anhållits. Samtidigt växer utredningen och omfattar nu ytterligare en flicka. Åklagare Ola Lavie kommer att fatta beslut om häktning under fredagen.

– Han misstänks för våldtäkt mot två flickor som båda var under 15 år när brotten begicks, berättar Ola Lavie för Lokaltidningen.

Den ena flickan är samma flicka som spelaren under hösten misstänktes för brott mot och det andra är ytterligare en flicka som inte omfattades av den första utredningen.

– Brotten ska ha skett under en tidsperiod mellan 2016 och 2017 i Stockholms/Uppsala-området, säger Ola Lavie, som i övrigt är förtegen om detaljer.

– Jag vill inte närmare gå in på några detaljer eller vilken relation de haft till varandra, säger han.

Åklagare Richard Barell, som var förundersökningsledare under hösten, berättade då att spelaren och flicka nummer ett hade en relation.

– De känner varandra i riktiga livet så att säga, mer än så vill jag inte gå ut med med anledning av förundersökningssekretessen, sade kammaråklagare Richard Barell till Lokaltidningen efter händelsen.

MFF-spelaren ska i samband med detta även erkänt att han haft sex med flickan men att det skedde med samtycke och att han trodde att hon var äldre än hon var.

Ytterligare förhör kommer att hållas med spelaren under eftermiddagen. Därefter väntas åklagare´ Ola Lavie besluta om spelaren ska begäras häktad.

Spelaren som stängdes av från MFF i samband med höstens utredning och som sedan fick komma tillbaka är nu avstängd från klubben.

I samband med att avstängningen hävdes i mitten av januari kommenterade den egna supportklubben händelsen så här:

"MFF Support väldigt besvikna över Malmö FF:s beslut att häva den sexualbrottsmisstänkte spelarens avstängning. Detta innebär att spelaren återigen representerar Malmö FF genom att bära vårt emblem samtidigt som en förundersökning pågår gällande sexualbrott (...) Vi ser framemot en framtid utan den här spelaren i Malmö FF och till dess anser vi att han inte skall representera oss varken i träning eller match".

Publicerad 01 February 2018 03:16

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen