Förskola prisas för minskat matsvinn

Av
Emma Brännman

BARA. Hattstugan i Bara har arbetat hårt för att minska matsvinnet på förskolan. Målet när de drog igång projektet var att göra barn och personal mer medvetna samt att på sikt minska matsvinnet med 33 procent. Nu har arbetet belönats av branschtidningen Kost & näring, som utlyst tävlingen "kost och pedagogik" där Hattstugan slutade som segrare.

– I Hattstugan har vi ett väldigt bra exempel på en verksamhet som lyckas knyta samman måltidspedagogiken både med målen i förskolans läroplan och med arbete för minskat matsvinn, säger Camilla Wiström, deltagare i Kost & närings fokusgrupp "Förskola och skola" som ligger bakom tävlingen, till kostochnaring.se.

Publicerad 23 January 2018 10:53

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen