Åklagaren: Peter Madsen torterade Kim Wall till döds

"Ett extremt brutalt brott"

KÖPENHAMN. Peter Madsen planerade mordet på Kim Wall. Han ska ha bundit fast henne och torterat henne till döds. Det visar den stämningsansökan som idag blev offentlig.

– Detta är ett väldigt ovanligt och extremt brutalt brott som har fått tragiska konsekvenser för Kim Wall och hennes familj, säger åklagaren Jakob Buch-Jepsen i ett pressmeddelande.

För en vecka sedan lämnades åtalet mot den danske uppfinnaren in till tingsrätten. Polisen hävdar att Madsen mördat den svenska journalisten under en ubåtsfärd den 11 augusti förra året.

Enligt dokumenten ska Peter Madsen även ha förgripit sig sexuellt på Kim Wall. Hon ska ha bundits fast,torterats och slutligen dödats av Madsen genom att han strypt eller att skurit halsen av henne.

Madsen har flera gånger hävt att Kim Wall omkommit i en olycka. Men flera bevis har styrkt att han talat osanning.

– Det har varit ett stort intresse för händelsen. Men vi ber till media att respektera att inte presentera några bevis i pressen utan att detta låts läggas fram under rättegången, säger Jakob Buch-Jepsen.

Åklagaren kräver livstids fängelse för Peter Madsen.

Peter Madsen är fortsatt häktad till den 7 februari. Då kommer åklagarmyndigheten kräva att han hålls häktad fram tills rättegången börjar. Den inleds den 8 mars och en dom beräknas till den 25 april.

Här ombord på ubåten Nautilus ska den svenska journalisten Kim Wall ha bragts om livet.

Här ombord på ubåten Nautilus ska den svenska journalisten Kim Wall ha bragts om livet. Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Uppfinnaren Peter Madsen misstänks för mord.

Uppfinnaren Peter Madsen misstänks för mord. Foto: Ritzau Scanpix/Ide Marie Odgaard/Arkiv

Publicerad 23 January 2018 07:14

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen