Massagesalong avslöjad – säljer sex bakom stängda dörrar

Erbjuder både nakenmassage och happy ending

MALMÖ. Utåt sett är det en vanlig massagesalong som erbjuder trötta kroppar skön avslappning, men bakom stängda dörrar erbjuds betydligt fler tjänster än så. Det avslöjar SVT Nyheter Skåne, efter att de själv bokat tid på salongen.

– Vill du ha happy ending med avsugning eller avrunkning? Avsugning kostar 700 och avrunkning kostar 400, säger den kvinnliga massören till SVTs utsände, efter avslutad massage.

Han tackar nej.

Vad massösen inte vet är att SVT under en tid granskat salongen som har sin verksamhet i ett industriområde i utkanten av Malmö.

Huvudmannen för salongen är en man i 25-årsåldern, som tidigare är dömd för bidragsbrott.

När nyhetskanalen i efterhand konfronterar honom med uppgifterna de fått fram, nekar han bestämt till att det förekommer sexhandel på salongen.

Enligt honom erbjuder de utöver vanlig massage, även ”nurumassage”, som är en typ av nakenmassage där massören klär av sig naken och masserar genom att gnida sin egen kropp mot kundens.

Men något sex förekommer inte. Till det nekar mannen bestämt.

På reporterns fråga om vad han tänker om det trots allt förekommer sexuella tjänster, svarar han.

– Jag tänker att det är helt fel och då får man ta ett snack med dem, men då måste ni komma med bevis också.

Kvinnorna som jobbar som massörer uppges ha kommit till Sverige från Polen via ett bemanningsföretag.

I salongens annonser står självklart inget om någon ”happy ending” och huruvida den utannonserade ”nurumassagen” faller under sexbrott är oklart.

– Det inte omöjligt att nurumassage, i ljuset av den utveckling som skett, skulle kunna ses som en sexuell handling. Men det är knappast klart, säger Claes Lernestedt, professor i straffrätt vid Stockholms universitet till SVT.

Publicerad 22 January 2018 15:13

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen