Femårige Osman gjorde succé i Talang

Åstorpsrapparens succé sprider sig på Youtube

ÅSTORP. Den unge rapparen Osman från Åstorp gick direkt vidare till finalen i TV4:s Talang. Under en tuff start på livet, med bland annat tre hjärtoperationer, var musiken en stor tröst.

Av
Hannes Tobiasson

I fredagens avsnitt av Talang i TV4 tog den 5-årige Åstorpsrapparen Osman Salijevic både juryn och publiken med storm.

– Han började mima till musik ganska tidigt men han har aldrig stått på scen. Men han ville verkligen göra det, så det är klart man stöttar, säger Osmans pappa Ahmet Salijevic i programmet.

För Osman blev det en tuff start på livet, han gått igenom flera hjärtoperationer. Det var där musiken kom in och spelade en viktig roll.

– Det finns inga ord som kan beskriva sorgen man känner över att se sin son sjuk.

– Osman har blivit hjärtopererad tre gånger så vi har varit ganska mycket på sjukhus. När han var bebis var musiken något som lugnade ner honom. Sedan fortsatte vi bara med musiken.

Med en tuff bakgrund, med många dåliga val, blev Osmans födelse en vändpunkt för Ahmet Salijevic, som också rappar. Det är han som har skrivit låten som Osman sjunger i Talang, den handlar om hur bra han är på att rappa.

– Jag ska vidare, säger Osman i programmet, innan han går in på scenen.

Jurymedlemmarna Alexander Bard, Bianca Wahlgren, och David Batra rördes till tårar av framträdandet och den unge Osmans framträdande.

En gråtandes LaGaylia Frazier i juryn tryckte på guldknappen vilket skickade Osman direkt till finalen, och därefter därefter sprang hon upp på scenen och kramade om Åstorpsrapparen.

Han imponerade inte bara på juryn och publiken, även på Youtube gör den unge Osman succé med över 700 000 visningar under helgen.

– Allt jag vill är att han ska vara lycklig och är han lycklig över att rappa så ska han bara köra på.

– Osman är en riktig fighter, det är han verkligen, säger Ahmet Salijevic.

Publicerad 22 January 2018 12:53

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen