En person död och två skadade i slagsmål

Minst två personer har fått stickskador

HELSINGBORG. En person har avlidit efter stort bråk på ett industriområde. Polisen larmades om att två personer skadats. På plats konstaterades att en stickskadad ung mans liv inte gick att rädda.

– Minst två personer har fått stickskador i samband med händelsen. En man har avlidit och en annan har fått allvarliga skador, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Under natten har även flera personer hämtats till förhör, men ännu finns inga frihetsberövade eller misstänka.

Det var sent under lördagskvällen som polisen larmades om ett bråk på Bredgatan i västra Helsingborg. Sju till åtta personer uppges ha varit inblandade.

När polis kom till platsen i närheten av Rönnowska skolan anträffades tre skadade personer. En man konstaterades död och två fördes till sjukhus. En person har fått allvarliga skador, den andre lindriga. Enligt polisen har den avlidne och mannen med allvarliga skador skadats med någon form av stickvapen.

– Det rör sig om någon form av stickvapen, ja. Det ska inte ha förekommit skjutvapen vad vi vet i nuläget. Männen är mellan 19 och 24 år gamla. Anhöriga har ännu inte underrättats, säger Anna Göransson..

Men om skadorna uppkommit i ett bråk kan polisen inte bekräfta i nuläget.

– Det fanns uppgifter om ett stort bråk på platsen vid 23.17-tiden, men det är för tidigt att säga om detta hör samman med den händelsen, säger Anna Göransson.

Under natten har flera förhör hållits med ett antal personer och kriminaltekniker har genomfört en teknisk undersökning på platsen.

Det finns i skrivande stund ingen misstänkt eller gripen.

– Vi är klara på plats och avspärrningarna har hävts. Nu inleds en förundersökning om mord och två mordförsök och den leds av grova brott i Helsingborg, säger Anna Göransson.

Polisen har under natten hanterat händelsen som en särskild händelse och en stab har varit i tjänst.

Mordet är det andra i Helsingborg på kort tid. För lite mer än en vecka sedan sköts en 23-årig man till döds på Närlundavägen i Helsingborg.

På sin hemsida efterlyser polisen mer uppgifter och tips om gårdagens händelse. Vet du något? Kontakta då polisen på telefonnummer 11414.

Publicerad 21 January 2018 03:17

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen