40 rum och kök väcker stort intresse

Gamla skolan sticker ut

HAMMENHÖG. Vad sägs om en boyta på totalt 1 100 kvadratmeter på Österlen? Om det kittlar är du en av många, mäklarannonsen har blivit något av en klickraket på Booli.

Av
Hannes Tobiasson

En väl tilltagen trevåningsvilla på Österlen med pampig entré. Den före detta Lantmannaskolan i Hammenhög har också tjänat som vandrarhem har dragit mångas blickar till sig.

På bostadssajten Booli.se har huset klickats 80 000 gånger den senaste veckan. Men folk klickar inte bara, ett tjugotal intresserade har hört av sig till mäklaren Leif Holmqvist som har hand om försäljningen av huset.

– Det är väl för någon som vill utveckla någonting och bygga om. Kollektiv, Bead and breakfast, spa och hälsohem har folk haft som idéer. Privatbostad är det nog lite för stort för, säger Leif Holmqvist.

I källaren finns ett fullrustat restaurangkök, matsal och personalutrymmen. På entréplan ytterligare kök, sällskapsrum och öppen spis. På de två övre våningarna är 32 rum fördelade. Priset? 5 950 000 kronor men då ingår bland annat charmiga stengolv och ett torn.

Att få ett sånt här projekt på sitt bord hör inte till vanligheterna för Österlenmäklaren.

– Det finns inte många såna här objekt på Österlen. Det är en utmaning att sälja, absolut, säger han.

Men intresse finns. Redan till helgen har han en visning inbokad för runt 15 nyfikna.

Foto: Zentuvo

Foto: Zentuvo

Foto: Zentuvo

Foto: Zentuvo

Publicerad 21 January 2018 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen