Här är kändisen som alla svenskar vill semestra med

Personen är både intelligent, lättsam och resvan

SVERIGE. Vilken kändis vill du helst bjuda med på en utlandsresa? Den frågan ställde resebolaget Resia i en SIFO-undersökning. En kvinnlig komiker står högt på listan bland både svenska män och kvinnor.

– Den kända person svenskarna helst reser utomlands tillsammans med är ingen mindre än Carina Berg. Hon knep guldmedaljen i samtliga grupper, oavsett kön, ålder, inkomst och geografisk placering. Ord som intelligent, lättsam, resvan, sympatisk och fantastisk utstrålning var några av anledningarna som angavs, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia, i ett pressmeddelande.

Männens nummer två är Kung Carl XVI Gustaf medan kvinnornas är journalisten Lottie Knutsson. Den skånske komikern David Batra hamnar som nummer fyra på svenskarnas önskelista.

När kvinnorna gärna semestrar med Carina Berg, Gina Dirawi och Jenny Strömstedt rankar männen kungligheter, politiker och sportprofiler som exempelvis hockeymålvakten Henrik Lundqvist desto högre.

– Jag tycker det är väldigt kul att se att så många starka och professionellt framgångsrika kvinnor hamnar så pass högt. Glädjande är också att vi svenskar vill skratta när vi reser. De allra flesta på topp 10 är duktiga på att locka fram skratt på ett eller annat sätt. Mer glädje under 2018 låter lovande, det är precis vad världen behöver, säger Lina Eklund.

FAKTA

Topp 10 på svenskarnas önskelista över resesällskap:

1.Carina Berg

2.Lottie Knutsson

3.Filip & Fredrik

4.David Batra

5.Gina Dirawi

6.Kung Carl XVI Gustaf

7.Henrik Lundqvist

8.Carl Bildt

9.Prinsessan Madeleine

10.Jenny Strömstedt

Publicerad 19 January 2018 12:29

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen