Simma som en sjöjungfru

Nytt populärt simsätt på kommunens badhus

LÖDDEKÖPINGE.

Har du någonsin drömt om att kunna simma som en sjöjungfru eller kanske som en havsgud? Nu har du chansen! På sportlovet arrangerar Stina Magnusson och Isabelle Adolfsson på Tolvåkerbadet en intensivkurs i något som på senare år har blivit en riktig fluga.

Av
John Nordh

Kollegorna på Vikenbadet i Furulund har redan arrangerat två kurser i sjöjungfrusim. Nu är det dags för Löddeborna att få en möjlighet att prova på ett minst sagt annorlunda sätt att ta sig fram i vattnet. Stina Magnusson och Isabelle Adolfsson ska leda kursen. De trär på sig något som liknar en strumpa i vilken båda benen får plats. Längst ner fäster de en stjärtfena och hoppar ner i vattnet.

– Vi ska bland annat lära ut hur man tar sig fram i vattnet, under vattnet och hur man gör delfinkickar, säger Stina Magnusson.

Tjusningen med sjöjungfrusim är att det är ett graciöst sätt att simma på, tycker hon. Isabelle Adolfsson nickar och håller med.

– Jag tycker också om att det går så snabbt och kanske framför allt att man faktiskt är en sjöjungfru i vattnet, säger hon och skrattar.

De båda kollegorna tror att kursen kommer bli populär.

– Sjöjungfrusim har funnits länge utomlands och de senaste åren har det blivit väldigt stort, säger Isabelle Adolfsson.

– Vi hoppas kunna öppna upp tider i simhallen för sjöjungfrusim längre fram men vi får se, simhallen är redan fullproppad med tider, fortsätter Stina Magnusson och berättar att de planerar att hålla fler intensivkurser på Tolvåkerbadet i framtiden.

Kursen på sportlovet sträcker sig över fyra dagar. För att få delta måste man ha god sim- och vattenvana, kunna simma minst 25 meter, dyka, vända från mag- till ryggläge och vara minst sju år gammal. Ingen övre åldersgräns finns. Anmälan görs på Medleys hemsida. Längre fram i vår arrangeras det ytterligare en kurs på Vikenbadet.

Isabelle Adolfsson och Stina Magnusson.

Isabelle Adolfsson och Stina Magnusson. foto: john nordh

Publicerad 18 January 2018 03:00