Skäringer i nytt webb-tv-projekt med Holy Smoke: "En rätt galen idé"

Ett rufft, osminkat och spontant program

HÖGANÄS. Det var inget som var direkt planerat, men blev av ändå. Webb-tv-serien "Holy Mary – ett revben i drinken" har spelats in på Holy Smoke BBQ i Nyhamnsläge. Komikern och sångerskan Mia Skäringer är programledaren som samtalar med gäster under en bit grillad mat.

– Holy Mary är ett rufft, osminkat och spontant program med möten runt mat och musik, säger Mia Skäringer på programmets facebooksida.

Programmet kommer att visas i Com Hem Play, Boxer play och på Facebook och Youtube. Allt startade med att Mia Skäringer var på semester.

– Det här är en rätt galen idé från början. Vi skulle ju bara ha lite semester hos några kompisar. Men så blev jag förtjust i miljön så att vi bestämde oss för att göra någon typ av program med gäster, musik och mat. Helt på egna villkor och efter förmåga vad som är möjligt att ro iland på fyra veckor.

Serien kommer bland annat handla om hur Holy Smoke tar sig an rökning och grillning på amerikanskt och lokalt skånskt vis. Med i serien kommer Holy Smoke-grundarna Johan Åkerberg och Johan Fritzell finnas.

Gästerna samlas på Holy Smoke BBQ i Höganäs. Till våren blir det premiär för podd-tv-serien HolyMary med Mia Skäringer som programledare.

Gästerna samlas på Holy Smoke BBQ i Höganäs. Till våren blir det premiär för podd-tv-serien HolyMary med Mia Skäringer som programledare. Foto: Skärmdump youtube

Det spontana podd-tv-programmet, där gäster som bland andra prästen Kent Wisti och konstnären Nino Ramsby syns, har valts att sändas via webben.

– Tvärtemot finporslin på bryggor i skärgården. Jag har just på grund av detta valt att distribuera detta via egen kanal - för att det ska få lov att vara just ett rockenroll projekt och inte hamna i välkammat sammanhang med tillhörande förväntningar. Så, sök här och du skall finna," säger Mia Skäringer på HolyMarys facebook.

Premiär sker under våren, men redan nu finns några klipp som du kan se här nedan.

Publicerad 13 January 2018 03:00