Facebook ändrar sitt flöde – lyfter inlägg från vänner

Gör om nyhetsflödet så att användarna får läsa färre nyheter

SVERIGE. Facebook ska bli mer meningsfullt för dig och dina vänner. Därför ska mer av det som dina vänner gör synas i ditt flöde, vilket gör att rörlig bild och nyheter nedprioriteras. Samtidigt tror grundaren Mark Zuckerberg att allt färre kommer spendera sin tid på Facebook i framtiden.

Av
Andreas Holm

– Jag tror att tiden som människor spenderar på Facebook kommer att minska och engagemanget kommer att gå ner. Men jag tror också att tiden folk spenderar på Facebook kommer att bli mer värdefull. Och om vi gör rätt sak, tror jag också att det kommer att göra vårt comminuty gott och gynna vår affär ur ett långsiktigt perspektiv, skriver Mark Zuckerberg i ett inlägg.

Därför kommer inlägg som "gilla detta...", eller "dela inlägget om du vill ha en bil" att synas allt mindre i användarnas flöden. Företagens reklam och nyheter från medier kommer att blir mindre synligt till förmån för vänners inlägg och interaktion. Facebook vill föra människor närmare varandra och skriver i ett pressmeddelande att en del sidor kommer att se att deras reach, videotittande och trafik kommer minska.

– Poster som skapar konversation mellan människor kommer att premieras i nyhetsflödet, skriver Facebook.

Publicerad 13 January 2018 04:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen