Två rån inom loppet av en timme

Kvinnor rånades på sina väskor

MALMÖ. Under morgonen har två personer utsatts för rån. I centrala Malmö fick kvinna i 40-årsåldern sin väska stulen och kort efteråt blev en kvinna i 50-årsåldern utsatt för en väskryckning i Västra hamnen. I båda fallen rör det sig om en ensam ung gärningsman.

Strax efter 6-tiden på fredagens morgon blev en kvinna i 40-årsåldern utsatt för ett rån på Norra Neptunigatan. En ensam ung gärningsman tilltvingade sig hennes väska.

Knappt 40 minuter senare larmades polisen om ytterligare ett personrån. Denna gång på Kilgatan i Västra hamnen där en kvinna i 50-årsåldern blev utsatt för en väskryckning, även här av en ung gärningsman. Han lämnade sedan platsen till fots.

För polisen är omständigheterna inledningsvis oklara.

– Patrullen som larmades till det första rånet fick lämna ganska snabbt då det dök upp ett annat akut ärende. I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen, säger Calle Persson, informatör vid polisens regionledningscentral.

Det är oklart om det kan röra sig om samma gärningsman.

Till en början förekom uppgifter från polisen att rånoffret på Norra Neptunigatan var en ung pojke. Det visade sig vara en kvinna som blivit rånad av pojken.

Publicerad 12 January 2018 00:44