Robin tar sig an nästa utmaning – Talang i TV4

Kristianstads tv-kändis ska ta sig till final som buktalare

KRISTIANSTAD/MALMÖ. Han har varit med i Grillmästaren, Duellen och dokusåpan Ullared. Nu vill Robin Linghage, 36, ta tv-tittarna med storm i TV4:s Talang. I kväll är det premiär för årets säsong.

Han är en av de tusentals som ansökte och sedan sållades ner till hundra som får göra audition. Dessutom är Kristiandadkillen den enda buktalaren som försökte fånga juryns uppmärksamhet.

– Att få stå på en scen är mäktigt. Du får två minuter och då är det bara att köra och göra sitt bästa. Klart det var nervöst, men jag har en fördel med att ha varit med på tv innan och kunde koppla bort kamerorna och publiken och bara fokusera på mitt, säger Robin Linghage.

För ett år fick han en fråga att vara med i Talang. Sedan dess har han satt ihop ett nummer och övat, övat och övat. Final är målet.

– Buktaleriet är en gammal konst och jag har lånat böcker på biblioteket för att lära mig historien bakom och övat för att hitta min talteknik. Det gäller att skapa en röst som passar dockan.

TV-kändisen lägger nu grillen och matlagning åt sidan för att ta hjälp av papegojan Allan.

– Jag försökte fånga publiken och juryn med komik och vitsar.

Drömmen är skådespelaryrket. Robin Linghage har varit med i mängder av tv-program som Grillmästarna, Hoppas det smakar, Duellen och Ullared. Han tackade nej till att vara med i TV3:s Kockakademin för att istället satsa på Talang i TV4.

– Jag har varit med förut och det är nog en fördel att man är lite känd när man är med i sådana här typer av program, säger Robin, som även är aktuell med en bok och sommarens grill-SM och EM i skånska Brösarp.

Hur får du tiden att räcka till?

– Planering. Jag går upp tidigt och lägger mig sent och hinner med att göra mycket bland annat på tåget till jobbet i Malmö. Och så går jag på gym.

I kväll fredag är det premiär för TV4:s Talang. Om Robin Linghage är med i kvällens program återstår att se.

– Jag har sett mig själv i trailern inför premiären i alla fall, konstaterar han.

Publicerad 12 January 2018 06:30