Kvinna skadad efter explosion i trapphus

Lägenhetshus evakueras

HELSINGBORG. Flera lägenheter har under natten evakuerats efter en kraftig explosion i ett trapphus på Södergatan i Helsingborg. Detonationen uppges ha varit så kraftig att en dörr tryckts in av tryckvågen och flera andra dörrar skadats. En kvinna ska ha förts till sjukhus i ambulans.

Av
Sanna Hjalmarsson

Marek Stefaniak

Det var strax före klockan 01 natten till tisdag som SOS larmades med anledning av en explosion i bostadshuset på Södergatan.

Enligt polisen ska exposionen, som misstänks ha inträffat i trapphuset, varit så kraftig att flera lägenheter tagit skada. Boende i huset håller därför på att evakueras och polisens nationella bombgrupp har tillkallats för att undersöka saken närmare.

– Evakuering av de boende pågår och polisens kriminaltekniker kommer att fortsätta med brottsplatsundersökning under dagen, säger Åsa Emanuelsson, informatör på polisens ledningscentral.

En boende i huset ska även ha förts med ambulans till sjukhus. Inledningsvis beskrevs personens som allvarligt skadad. Senare gick Region Skåne ut och meddelade att skadorna är lindriga.

Händelsen rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse och grov misshandel.

Enligt polisen finns ingen känd hotbild mot någon boende i huset.

– I nuläget finns ingen gripen, säger Åsa Emanuelsson.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser vid den aktuella tidpunkten.

– Vi kommer att genomföra dörrknackning och har även fotpatrullerande poliser i området, säger polisens kommunikatör Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Publicerad 02 January 2018 00:00