Nördmarknad intar Mitt Möllan

MALMÖ.

Den 27 januari anordnas nerdMarket på Mitt Möllan. Då kommer gallerian att fyllas av bland annat tv-spel, sällskapsspel och leksaker med nördiga teman.– Till skillnad från nätmarknader så får man en personlig kontakt och träffar folk med samma intressen, säger arrangören Andreas Halonen.

Av
Per Ingridz

Andreas Halonen drev tidigare spelbaren Pixel K.a.f.e på Östra Förstadsgatan, men jobbar numera som kvalitetsansvarig på spelföretaget Tarsier studios, som nyligen flyttat in i nya lokaler på Roskildevägen. Han har även förut varit inblandad i att arrangera Retrospelsfestivalen i Malmö. nerdMarket är dock helt och hållet hans eget evenemang.

– Jag började med den för att jag kände att det var något som saknades i Malmö. På sikt hoppas jag att den kan växa och bli mer än bara en marknad. Man skulle kunna bredda den och anordna allt från tv-spelsturneringar till workshops, allt för att främja nörd- och retrointresset, säger han.

Eftersom det är olika försäljare varje gång går det inte att säga i förväg exakt vad som kommer att finnas på marknaden, men tonvikten kommer att ligga på olika spel, leksaker och handgjorda posters och smycken.

– Majoriteten av tv-spelen som säljs är svåra att få tag på i vanliga butiker idag, då de lanserades på 1980- och 90-talen.

Den förra nerdMarket anordnades i höstas och Andreas Halonen blev överraskad av hur välbesökt den blev.

– Den blev jättepopulär och folk blev jätteglada över att kunna komma ut och träffa likasinnade och kanske handla något. Att så många kom var oväntat men trevligt. Det kom över 1500 besökare och jag hoppas på lika många den här gången.

Vad är mest populärt?

– Brädspel är det som är absolut mest populärt. Det finns ett flertal brädspelsförsäljare även på den kommande marknaden. Det är både äldre och modernare brädspel och även den gamla skolans rollspel.

Brukar det säljas saker som har högt samlarvärde?

– Absolut, det kan vara samlarfigurer eller något spel som är eftertraktat. Det som avgör samlarvärdet är om något har getts ut i en liten upplaga eller om något har väldigt fint skick.

Marknaden äger rum den 27 januari, klockan tio, och den som vill ha mer information om den kan besöka nerdMarkets Facebook-sida. Både företag och privatpersoner kan sälja sina prylar där och än så länge är häften av de drygt 20 försäljarborden upptagna. För besökare är marknaden gratis.

Publicerad 17 December 2017 04:00