Wilmer X återförenas – gör sitt 1000:e gig på Sweden rock festival

Legendariska rockbandet ger sig ut på jubileumsturné nästa år

MALMÖ. Nästa år är det 40 år sedan Wilmer X bildades. Därför återförenas bandet för en jubileumsturné och firar spelning nummer ett tusen på Sweden rock festival den 9 juni.

De har gjort sig kända för Teknikens under, Vem får nu se alla tårar? och Jag är bara lycklig när jag dricker. Enligt uppgifter från Sweden rock festival gör bandet comeback – igen.

"Vi spelar rock i ordets mest trångsynta och traditionella mening. Vi kan inget annat, vi vill inget annat", är ett bevingat citat från Nisse Hellberg.

2010 gjorde bandet en bejublad invigning av Citytunneln i Malmö och gav sig året efter ut på en turné. Nästa år väntar ny turné och Wilmer X spelar då, precis som Iron Maiden, Ozzy Osbourne och Judas Priest på Sweden rock festival. Räkneverket stannade på 999 spelningar 2011. En siffra som bandet så klart vill putsa till med att passera 1000-strecket.

Bandet bildades sommaren 1978 under namnet Wilmer Pitt. Sångaren och gitarristen Nisse Hellberg och Jalle Lorensson är kvar medan trummisen Sticky Bomb (Per-Åke Holmberg) och basisten Thomas Holst gick med i bandet under 1980-talet. 2005 slutade bandet att spela ihop och efter det har Nisse Hellberg satsat på soloprojekt och Jalle Lorensson jobbat som chef för kulturskolan i Malmö.

Publicerad 07 December 2017 07:39