Sökes: redovisningsekonom som "gett upp för längesen"

Personalchefen har gjort det igen

ÄNGELHOLM. Har du accepterat en yrkesroll som gör dig lika populär som broccoli på ett barnkalas? Då kanske det är du som är Prisjakts nya redovisningsekonom. Företaget har tidigare sökt medarbetare genom högst ovanliga jobbannonser – nu är det dags igen.

Av
Sandra Björklund Qvarfordt

Lokaltidningen har tidigare berättat om Prisjakts något ovanliga jobbannons när de sökte efter sin nya “Avdrags-Jill”. Nu söker de en ny medarbetare som kan gå under smeknamnet “Bo-kslut”.

Kravet? Att du kan “beskriva självklara saker på ett obeskrivligt vis, att du gett upp för länge sen, att du är ryggradslös, inställsam och paragrafryttare – eller att du har utstrålning som Morran i Mumintrollen så att du avskräcker de andra medarbetarna från att använda sina löneförmåner”.

Författaren till vinterns roligaste jobbannons är personalchefen Linus Jonkman, som även skrivit företagets tidigare humoristiska jobbannonser.

Har ni fått in ansökan från någon Bo ännu?

– Annonsen har ju bara legat ute sen i fredags, så vi har bara hunnit få in åtta ansökningar. Vi har inte hittat någon Bo ännu, men vi hoppas på det, säger Linus Jonkman till Lokaltidningen och skrattar.

Varför skriver ni inte vanliga jobbannonser?

– Då får man inga ansökningar. Skriver man en jobbannons som låter precis som alla andra så söker inte lika många. Vi har märkt att om man bara sticker ut hakan lite så får man mycket mer. Även folk som inte är redovisningsekonomer läser annonsen och delar den för att den är rolig, och det hjälper oss att till slut hitta exakt den personen som vi är intresserade av.

Era jobbannonser är ju ganska okonventionella, får ni några okonventionella svar på dem?

– Ja, det är klart. Det syns att de som är ambitiösa skriver personliga brev som går i samma riktning som annonsen. Typ “jag är en ryggradslös man som har jobbat som ekonom så länge att jag inte har någon själ kvar”. Det visar att de har självdistans och därför kan passa bra in i klimatet hos oss.

Prisjakts speciella jobbannons hittar du genom att klicka här.

Publicerad 07 December 2017 06:58