Man rånades under vapenhot – två yngre män har gripits

Rånet ett av flera personrån i Lund på kort tid

LUND. Den senaste tiden har flera personer rånats i Lund. I natt utsattes en man i 30-årsåldern för rån under vapenhot. Polisen kunde senare gripa två yngre män misstänkta för rånet.

– Tack vare vittnesuppgifter kunde männen gripas, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens kommunikationscentral.

Det var vid 4-tiden som mannen kom gåendes på Paradisgatan i Lund. Två män dök upp och hotade mannen med ett stickvapen och tilltvingade sig mannens bankkort.

De tog sedan ut pengar med kortet och försvann från platsen. Senare kunde de unga männen, 18 och 19 år, gripas på en hamburgerrestaurang på Midhem i Malmö.

Ett vittne såg händelsen och larmade polisen. En timme efter rånet kunde polispatrullen gripa de misstänkta. Ingen person skadades vid rånet.

I tisdagskväll rånades en kvinna av två okända gärningsmän på bland annat sin plånbok utanför en bensinstation på Nöbbelövsvägen.

Kan det finnas koppling mellan de nu gripna männen och fler rån?

– Det har varit flera personrån i Lund den sista tiden. Jag kan tänka mig att man tittar på alla händelser för att se om de gripna kan kopplas till fler brott. Men det är en sak som lundapolisen får utreda.

Publicerad 07 December 2017 07:32