Malmö FF värvar isländsk landslagsman

"Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget att ta pokalen nästa år"

FOTBOLL. Svenska mästarna Malmö FF stärker upp i sitt lagbygge inför nästa säsong. Idag presenterades den isländska landslagsmannen Arnór Ingvi Traustason. Kontraktet sträcker sig till och med 2021.

Av
Andreas Holm

– MFF är den största klubben i Skandinavien och när jag hörde om intresset ville jag hit direkt. Det känns otroligt bra att det är klart. Nu ser jag fram emot att träffa killarna och staben och komma igång med både träning och matcher, säger nyförvärvet i ett pressmeddelande.

Arnór Ingvi Traustason är en offensivt orienterad spelare som enligt MFF behärskar flera olika positioner, men som i första hand brukar användas som yttermittfältare. Han är kanske mest känd som målfarlig spelare IFK Norrköping, där han var tongivande under guldåret 2015 med sju mål och tio assist. Traustason gjorde bland annat det avgörande 2-0 målet mot MFF som gjorde att "Peking" bärgade hem SM-guldet.

Året därpå skrev 24-åringen på för SK Rapid Wien i den österrikiska ligan där han noterades för sammanlagt 22 matcher och tre mål. Den gångna säsongen tillbringade han på lån i AEK Aten i Grekland. Traustason har också meriter från landslagsspel med Island och nådde förra året kvartsfinal i EM. Han gjorde bland annat det avgörande 2-1-målet mot Österrike som tog Island vidare från gruppen till turneringens slutspel.

– Arnór är en hårt arbetande och allsidig offensiv spelare som är duktig med bollen och bra på att göra poäng. Han gjorde ett stort avtryck sist han spelade i Allsvenskan och har sedan dess samlat på sig internationell erfarenhet med spel i Europa och med landslaget. Vi är glada att knyta honom till oss, säger sportchef Daniel Andersson i pressmeddelandet.

I år vann Malmö FF sitt 20:e allsvenska guld och är åter igen aktuella för kval till Champions league. Arnór Ingvi Traustason vill så klart spela hem ytterligare en pokal, den här gången till "di himmelsblå".

– Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget att ta pokalen nästa år.

Personligt

Namn: Arnór Ingvi Traustason

Ålder: 24

Position: Mittfältare

Moderklubb: Keflavik, Island

Klubbar i karriären: Sandnes Ulf (Norge), IFK Norrköping, Rapid Wien, AEK Aten (Grekland)

Aktuell: Presenteras som ny spelare i Malmö FF, där han kommer få nummer 8 på ryggen. Carlos Strandberg som under säsongen hade detta nummer kommer att tilldelas ett nytt.

Publicerad 07 December 2017 13:43