De kräver lösning på bostadsbristen

KÄVLINGE.

Bygg hyresrätter med rimliga hyror, sätt upp modullägenheter och förbättra boendeförhållandena på värdshuset. Kraven kommer från nätverket Tillsammans för Kävlinge och riktar sig till kommunens politiker.

Av
John Nordh

I somras lyfte nätverket frågan om boendesituationen på värdshuset i Kävlinge. Enligt Tillsammans för Kävlinge saknas bland annat rimliga förvaringsmöjligheter, trångboddheten är stor och ventilationen är undermålig.

Nu har det gått sex månader och nätverket konstaterar att situationen har blivit ännu värre än förut. Nu kräver man att något görs.

– Så länge värdshuset används måste boendeförhållandena vara drägliga och det finns många saker som är lätta att åtgärda, som till exempel att det ska finnas sänglampor och att de boende ska kunna ha tillgång till kylskåp i köket, säger Filip Roslund på Tillsammans för Kävlinge.

Nätverket hävdar att kommunens politiker inte tar frågan om bostadsbristen på allvar. För att kunna ge nya såväl som gamla Kävlingebor möjligheten att flytta till en egen lägenhet, krävs det att man bygger fler hyresrätter med rimliga hyror.

– Politikerna säger att det är omöjligt att bygga billigt, men flera kommuner har klarat av det, som till exempel Perstorp. Man borde lyfta huvudet och undersöka möjligheterna, säger Filip Roslund och fortsätter:

– Vi förstår att man inte bygger nya lägenheter över en natt, men fram tills dess borde man bygga tillfälliga modullägenheter.

Nyligen höll Tillsammans för Kävlinge en manifestation utanför kommunhuset. De har också skrivit till politikerna i kommunfullmäktige om de konsekvenser bostadsbristen får. Förhoppningen är att frågorna ska lyftas på nytt.

– Bostadsbristen är något som alla har ett intresse av att lösa. En bostad är bottenplattan för att kunna vara delaktig i samhället och det är något som Kävlinge kommun tjänar på i längden, säger Filip Roslund.

Publicerad 07 December 2017 05:30