Shoppingsbuss införs till köpcentret Emporia

Flera ändringar i Lund och Helsingborg

SKÅNE. Den 10 december börjar de nya titabellerna för kollektivtrafik runt om i Skåne att gälla. Både stads- och regiontrafik påverkas. Bland nyheterna finns extra avgångar, nya sträckningar och en shoppingbuss till Emporia.

Nu på söndag 10 december ändrar Skånetrafiken sina tidtabeller. Här är några av de större ändringarna i kollektivtrafiken.

Malmö

Tågtrafiken över Öresundsbron intensifieras under rusningstrafik, där tåg ska börja gå var tionde minut.

Skåneexpressen Kristianstad-Malmö får fler turer på morgnarna, istället blir det glesare kvällstrafik.

En shoppingbuss till Emporia på helgerna med linje 300 till och från Falsterbo, där ändras busstiderna i enlighet med öppettiderna. Det blir tätare trafik på Linje 4 Bunkeflostrand-Bernstorp. Men vissa linjer får färre turer på helgerna.

Helsingborg

Ett tidigare tåg från Helsingborg till Lund på helgmorgnarna ska få helgarbetare på Lunds Universitetssjukhus till jobbet. Generella ändringar i busstrafiken genomförs för att tiderna ska passa bättre med byten.

För lokaltrafiken i Helsingborg kommer bussarna flytta tillbaka till Helsingborg C och sina ordinarie hållplatslägen efter ombyggnationen av Drottninggatan/Järnvägsgatan. Helgresor till Väla med linje 24. Linjerna 8 och 7 får nya resvägar.

Lund

I Lund öppnas Bredgatan upp för trafik. Linje 3 ersätter linje 21 och bussarna till ESS kommer att gå med kortare intervall.

Regionbuss linje 167 Staffanstorp-Lund ersätts av linje 166, som förbinder samma orter och får fler turer.

För att se alla ändringar och hur förändringarna påverkar dig, gå in på Skånetrafikens hemsida.

Publicerad 06 December 2017 00:00