Satsar 300 000 kronor på att komma åt stöket

Kommunen kavlar upp ärmarna

Av
Mikael Öhrn

SVALÖV. Nu tar kommunen krafttag mot stöket och buset i centrala Svalöv. I en tydlig satsning på ökad trygghet satsas 300 000 kronor.

Som Lokaltidningen tidigare har berättat har många upplevt att det har blivit stökigare i de centrala delarna av Svalöv på senare tid. Nattvandrarna var tidiga med att slå larm om ungdomar som på olika sätt störde ordningen och därför upplevdes som ett orosmoment av flera invånare. Något som också konfirmerades i årets trygghetsmätning från polisen.

Sedan tidigare har det pågått ett nära samarbete mellan polisen och kommunens olika distanser och resurser, men nu fördjupas alltså denna satsning.

– För att komma till rätta med detta vill vi inom kommunen tillsammans med polisen och andra samhällsaktörer fånga upp problematiken och arbeta proaktivt för att öka tryggheten på orten, säger Birgitta Jönsson (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

För att råda bot på situationen som uppkommit i centrum har kommunen kartlagt tio olika fokuspunkter som man nu alltså satsar stora pengar på. Bland annat föreslår kommunstyrelsen att en tjänsteperson ska finnas i beredskap utanför kontorstid fram till och med den 7 januari, att en eller flera ungdomscoacher ska röra sig ute bland ungdomarna, att under jullovet ha fler väktare ute på rondering i samhället och att i samarbete med ideella föreningar göra olika mötesplatser för ungdomar mer tillgängliga och attraktiva.

Kommunen tar bland annat dessutom på sig att endera stötta initiativ till olika gynnsamma fritidsaktiviteter eller anordna egna attraktiva fritidsevenemang. Vidare ska det nära samarbetet med polisen fortsätta.

Publicerad 06 December 2017 04:00