Pernilla efterlyser personen som hjälpte familjen efter halkolyckan

Vem är familjens hjälte?

LINDERÖD. Pernilla Kilbråten och hennes familj skulle bara köra en kort sträcka för att handla godis. Då var olyckan framme. En okänd man kom till undsättning och såg till att stabilisera Pernilla som skadades efter att bilen fått sladd och kraschat. Nu undrar hon vem hjälten är.

– Han tog först hand om barnen, lät de sitta i hans varma bil och klappa hans hundar. Kort efteråt kom hans pappa och då hjälpte mannen mig. Han fick mig lugn i allt kaoset, säger Pernilla Kilbråten från Linderöd.

Olyckan inträffade på E22:an i höjd med Sätaröd i lördags kväll. Familjen såg fram emot ett skönt lördagsmys hemma, men fick istället ta hand om varandra på sjukhus efter olyckan som berodde på halka.

– Vi skulle bara handla godis och köra en liten bit. Plötsligt kände jag att bilen fick sladd och vi halkade av vägen. Det gick snabbt, och efteråt har jag funderat hur mycket jag hann tänka. Att svänga rätt, inte bromsa och se till att hamna rätt med bilen när vi åkte av vägen, berättar Pernilla.

Barnen kunde själva ta sig ut ur bilen, men Pernilla kände att allt inte stod rätt till.

– Jag slog i axeln, kände att något bröts av och att någonting var fel, säger Pernilla.

Det var ren tur att det inte slutade värre

Hon såg att vägen började lysas upp och började signalera med bilens ljus. En vit skåpbil körde förbi och stannade direkt. En man i 30-35 årsåldern klev ur och räddade familjen.

– Först tog han hand om barnen och förde de till säkerhet och sedan stabiliserade han mig.

Räddningstjänsten fick sedan klippa upp taket för att på ett säkert sätt få Pernilla ut ur bilen.

Hon och två av barnen fördes till sjukhus med ambulans.

– Barnen klarade sig oskadda, tack och lov, men de var chockade. Jag bröt ”bara” nyckelbenet och det var ren tur att det inte slutade värre. Då hade vi kanske inte levt idag, säger Pernilla Kilbråten.

I en efterlysning på Facebook försöker hon få reda på vem mannen är.

– Jag och barnen vill tacka honom, och hans pappa, för all hjälp vi fick. De är våra hjältar.

Publicerad 06 December 2017 09:36