Man med vapen gripen nära plats för skjutning

"Begränsad krets som kan kopplas till den här typen av grova våldsbrott"

MALMÖ. På måndagskvällen inträffade en skottlossning i södra Malmö. En man i 45-årsåldern skadades allvarligt. En man sitter anhållen misstänkt för grovt vapenbrott. Enligt vittnesuppgifter han ha burit på ett skjutvapen i närheten av brottsplatsen.

Av
Hannes Tobiasson

Anmälan som kom in under gårdagskvällen gjorde gällande att ett bråk mellan flera personer pågick och att skott hade avlossats.

Klockan var strax före 21 när flera polispatruller skickades till Sagas Gränd, som ligger söder om Malmö Arena i Hyllie.

När patrullerna kom till platsen var ingen av de inblandade kvar på platsen. Men en stund senare anträffas en man i 45-årsåldern med en skottskada i benet och skickades till sjukhus, där han också bevakades av en polispatrull.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

– I nära anslutning till händelsen grips en man misstänk för grovt vapenbrott. Men han är inte misstänkt för mordförsöket, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö.

Mannen, som är i 35-årsåldern, anhölls senare.

Flertalet personer bevittnade händelsen och polisen spärrade av området under kvällen för en brottsplatsundersökning. Bland annat hittades tomhylsor på platsen.

I onsdags förra veckan sköts en man till döds på Eriksfältsgatan. Men något samband finns inte i nuläget, enligt polisen.

– Det finns ingen omedelbar koppling mellan händelserna i det här läget. Rent generellt är det en begränsad krets som kan kopplas till den här typen av grova våldsbrott. Men svaret är nej, i det här läget, säger Nils Norling.

UPPDATERING: Den 37-årige mannen är frigiven och misstänks inte längre för brott.

Publicerad 05 December 2017 00:00